Visie BVLR​

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ruim 60% van de autoberijders/bezitters het een goed idee zouden vinden, als de motorrijtuigenbelasting wordt vervangen door een vorm van rekeningrijden. Er zijn verschillende vormen van rekeningrijden te bedenken, maar de essentie is dat
de automobilist betaalt per gereden kilometer. Dat betekent dat mensen die meer rijden ook meer betalen en dat wordt eerlijker gevonden.

Welke vorm het ook zal worden, rekeningrijden is een vorm van intelligente mobiliteit: een elektronische heffing waarbij de eigenaar/gebruiker van een voertuig tol betaalt afhankelijk van het gebruik van zijn voertuig. Een slimme kilometerheffing biedt talrijke voordelen. De units die nu gebruik maken van een goedgekeurd Ritten Registratie Systeem zouden daarbij zonder nieuwe investering vanaf morgen al hiervoor ingezet kunnen worden.

De BVLR streeft al jaren naar een eerlijkere manier van rekeningrijden en zal zich hier de komende periode ook hard voor maken.

Wat is belangrijk voor de overheid in deze kwestie:

01

Minder Co2 uitstoot (klimaatdoelstelling 2030)

02

Minder files (de komende 5 jaar wordt een toename verwacht van 38%!)

03

Behoud van inkomsten

Wat zeggen belangenverenigingen in de autobranche

Wat vindt de BVLR

Welke vorm het ook zal worden, rekeningrijden is een vorm van intelligente mobiliteit: een elektronische heffing waarbij de eigenaar/gebruiker van een voertuig een vergoeding betaalt afhankelijk van het gebruik van zijn voertuig. Een slimme kilometerheffing biedt talrijke voordelen.

 De BVLR streeft al jaren naar een eerlijkere manier van rekeningrijden en zal zich hier de komende periode ook hard voor maken. De units die nu gebruik maken van een goedgekeurd Ritten Registratie Systeem zouden daarbij zonder nieuwe investering vanaf morgen al hiervoor ingezet kunnen worden. 

Wij als BVLR willen middels een Proof-Of-Concept aantonen dat de huidige door de SKRRS goedgekeurde (en privacy gewaarborgde) systemen op een budgetneutrale manier de oplossing bieden voor deze uitdaging. 

Als rekeningrijden wordt ingevoerd, betalen we niet langer voor het hebben van een auto, maar voor het gebruik ervan.

 Wij als BVLR zullen ons hier in ieder geval de komende jaren voor in blijven zetten.

We zijn altijd opzoek naar partners